Nederland is een
Innovation Follower

Mark Smidt, Realization expert and Founder van Pridea geeft, als deelnemers aan de Nationale Brainstormdag, zijn visie op innovatie. Nederland is een Innovation Follower. Innovatie in Nederland is een speeltje voor de happy-few; grote global players die het zich kunnen veroorloven en niche-players waar innovatie in hart en nieren is doorgedrongen.

Daarbij stagneert het aantal bedrijven dat innoveert en lopen de investeringen in R&D zelfs terug. Nederland is een Innovation Follower. En dat terwijl elk bedrijf zichzelf de crisis – of de nieuwe werkelijkheid, maak uw eigen keuze – uit wil innoveren.

Het innovatieve idee van Pridea is charmant in zijn eenvoud: realiseer de ideeën van medewerkers. Deze ideeën verbeteren organisaties op verschillende niveau’s. Van praktische oplossingen die elke dag het werk plezieriger en slimmer maken, tot de gamechanger die een bedrijf eenmaal in zijn bestaan meemaakt.

Bekijk deze video, de registratie van een try-out van Mark Smidt om zijn TEDxScheveningen talk van 24 mei 2013 voor te bereiden, om in 9 minuten te zien waar de bovenstaande constatering vandaan komt. De talk geeft 4 praktische stappen waarmee continue verbeteren – en dus ook innoveren – vanuit ideeën van medewerkers mogelijk wordt.

Pridea heeft een methodiek ontwikkelt die ervoor zorgt dat bedrijven structureel goede ideeën kunnen realiseren. Onderaan zie je dat stappenmodel. Het is gebaseerd op 4 fases: verzamelen (zoals op de brainstormdag), selecteren (je kunt niet alles tegelijk), realiseren en rapporteren (het meten van resultaat zorgt voor nieuwe ideeën en nieuwe successen). In de methodiek heb ik, geel gearceerd, de Big 5 aangegeven; de 5 elementen in de methodiek die het verschil maken tussen een voornemen en het op gang brengen van continue verbeteren van binnenuit.

Pridea

 

This entry was posted in Nationale Brainstormdag. Bookmark the permalink.

Comments are closed.