Nationale Brainstormdag 2014

In 2012 en 2013 vond de Nationale Brainstormdag plaats. De ‘Nationale Brainstormdag 2014′ zal dit najaar georganiseerd worden.

Doe mee!
Bedrijven, Overheden, Onderwijsinstellingen, TV-producenten, Omroepen & Mediapartners worden gevraagd om hun interesse kenbaar te maken via Brainstormdag@TrendWatcher.com.

De Nationale Brainstormdag…
…is een idee van Lieke en Richard Lamb,
hét TrendWatchers-duo van Nederland.

Neem contact op via…
070 511 44 44 Secretariaat Nationale Brainstormdag
06 223 833 26 Richard Lamb (perscontact)
www.Brainstormdag.com
Brainstormdag@TrendWatcher.com

Posted in Nationale Brainstormdag | Reageren uitgeschakeld

Nationale Brainstormdag 2013
Humberto Tan, BNR Nieuwsradio

Posted in Nationale Brainstormdag, Trends | Reageren uitgeschakeld

Livestream terugkijken

Livestream Nationale Brainstormdag 2013

 

Marjolijne BlankevoortLeon van Wezenbeek (Event Producent) verzorgden als partner tijdens de Nationale Brainstormdag een 6 uur durend Live Event Report! Bekijk de livestream hierboven terug. Zowel technisch als inhoudelijk een topprestatie. Van harte aanbevolen voor uw eigen evenement!

Posted in Nationale Brainstormdag | Reageren uitgeschakeld

Uw innovatievermogen
binnen 8 minuten in beeld

Jos van der Werken, Syntens – Als ondernemer bent u voortdurend alert op marktkansen en nieuwe technologische ontwikkelingen. Maar welke innovatie is nu werkelijk kansrijk voor uw bedrijf? De Syntens Innovatiescan geeft u richting en houvast.

Waar staat uw bedrijf nu? Wat wilt u bereiken? Hoe komt u daar? De Syntens Innovatiescan helpt u stapsgewijs innovatiekansen en innovatievermogen in kaart te brengen. Na afronding heeft u een innovatieactieplan in handen: een plan met concrete acties voor het implementeren en realiseren van kansrijke innovaties. Voor meer informatie zie: Innovatie Scan.

Wilt u een korte Quick Scan maken (8 minuten) om te kijken hoe het met uw innovatievermogen in uw bedrijf staat kijk dan eens op Innovatie Quick Scan.

Syntens is een sparringpartner voor ondernemers. Om u richting en inzicht te geven in uw eigen bedrijfssituatie maken wij gebruik van verschillende instrumenten. Deze instrumenten zijn door Syntens ontwikkeld naar aanleiding van onze ervaringen met ondernemers en toegespitst op innovatie. Meer instrumenten

Posted in innovatie | Reageren uitgeschakeld

MKB Innovatie Top 100 2013

Jos Borsboom, Syntens – Op woensdag 12 juni 2013 worden voor de achtste keer de 100 meest innovatieve MKB-bedrijven van Nederland gepresenteerd, ditmaal in het Parktheater in Eindhoven.

Welke innovatieve onderneming mag zich dit jaar de winnaar noemen? Zestien bedrijven uit Gelderland hebben in de MKB Innovatie Top 100 2013 een plaats veroverd! Vorig jaar waren dit er 17, waarbij het veelzijdige stukje alternatief voor vlees van Ojah uit Ochten de 1e plek haalde.

Posted in innovatie | Reageren uitgeschakeld

Verbinding

Nicoline Wisse Smit is communicatiestrateeg. Eigenaar van communicatiebureau Wis & Waarachtig (W&W) en Jonge Honden Communicatie. Daarnaast is ze founder van de online mode-etalage Loves to Have

Ik heb iedere dag 100 en 1 ideeën. Ze zijn er. Komen en gaan. Wanneer ik onder de douche stap. Wanneer ik enkel de kraan aanzet. Vaak spoel ik ze met het water weg. Graag laat ik mij op een idee brengen om vast te houden. Misschien zelfs de verbinding met die ene persoon of organisatie om een idee mee te koesteren en te laten uitgroeien tot gezamenlijk succes. Dat verbinden is overigens wat mijn werk zo leuk maakt. In de toekomst hoop ik uit te groeien tot professor in het verbinden, online en offline, mens en organisatie, privé en zakelijk.

 

Posted in innovatie | Reageren uitgeschakeld

Het Faciliteer Atelier
maakt jouw ideeën waar

Rick Lindeman - Op een andere manier naar je product of idee kijken, dat kunnen wij bij het Faciliteer Atelier je laten doen. En vaak levert het iets duurzaams of sociaals op. Iets, waarmee we in deze tijd verder komen. Een voorbeeld…

Met de Babboe-bakfiets rijden wij van het faciliteer atelier door de regio Utrecht. Babboe is een jong innovatief bedrijf in Apeldoorn. Nu richt het zich vooral op ouders. Maar waarom eigenlijk niet op ondernemers. We merken zelf dat we super snel onze benodigdheden voor workshops door Utrecht verplaatsen. En nog schoon ook. Alles wat nodig is, is een andere blik.

Op een andere manier naar je product of idee kijken, dat kunnen wij bij het Faciliteer Atelier je laten doen. En vaak levert het iets duurzaams of sociaals op. Iets, waarmee we in deze tijd verder komen.

Posted in innovatie | Reageren uitgeschakeld

Het leven is een spel

Ruud Hanou - Mijn inzet voor innovatie: Het leven is een spel. In het spel ‘Life – the Game’ heb je drie vrijheden: je mag Doen, Communiceren en Denken & Voelen.

Middels het concept Life – the Game ontdek je hoe je speelser en efficiënter resultaat kunt bereiken door bij elke uitdaging in het spel af te wegen welke vrijheid (of combinatie) je het beste kunt inzetten.

Met Doen beïnvloed je materie
Voordeel is dat je direct resultaat waarneemt. Nadeel is dat voor het inwerken op materie veel energie nodig is en je eigen mogelijkheden beperkt zijn. Via snelwegen en luchtvaartverbindingen kun je inmiddels wel zelfs op grote afstand wat uitrichten.

Met Communiceren beïnvloed je andere deelnemers in het spel
Dat pas je toe als je iets zelf niet kunt of iets niet alleen kunt. Via de elektronische snelweg kun je zelfs deelnemers beïnvloeden aan de andere kant van het speelveld. Communiceren maakt je werk dikwijls veel lichter. Nadeel is wel dat het effect indirect is en de timing wat moeilijker.

Met Denken beïnvloed je energie
Met gedachtekracht werk je direct in op energie, de bouwstof van alles in dit spel. Anders gezegd: je schakelt de Energiesnelweg in om nieuwe situaties in het spel te creëren. De Energiesnelweg is daarmee de grootste belofte voor drastische veranderingen en een heel schone ‘technologie’. Het feedbackmechanisme is verrassend eenvoudig; je gevoel vertelt je of je een gedachte ontwikkelde die (el of niet) past bij je opdracht in het spel. Voordeel van Denken en gebruik van de Energiesnelweg is dat creëren moeiteloos gaat. Nadeel is dat de timing soms onvoorspelbaar is. Resultaten komen echter altijd op het juiste moment.

Doel van dit hele spel is creëren en ervaringen opdoen. Er zijn veel professionals die deelnemers kunnen helpen bij het ontwikkelen van spelvaardigheden. Hoe meer deelnemers zich bewust worden van hun mogelijkheden, des te meer is een beter speelveld via co-creatie haalbaar. Er zijn zoveel goede initiatieven, echter het ontbreekt aan overzicht, waardoor de werkelijke potentie niet zichtbaar is. De eerste actie van de Life – the Game beweging is het verbinden van zoveel mogelijk bewuste, positieve deelnemers en hun bestaande initiatieven en activiteiten. Bijvoorbeeld via de Linkedin Group  en Life-thegame.nl. Doelstelling is zo snel mogelijk tot de kritische massa van 1% van de werelddeelnemers te komen.

Posted in innovatie | Reageren uitgeschakeld

Nederland is een
Innovation Follower

Mark Smidt, Realization expert and Founder van Pridea geeft, als deelnemers aan de Nationale Brainstormdag, zijn visie op innovatie. Nederland is een Innovation Follower. Innovatie in Nederland is een speeltje voor de happy-few; grote global players die het zich kunnen veroorloven en niche-players waar innovatie in hart en nieren is doorgedrongen.

Daarbij stagneert het aantal bedrijven dat innoveert en lopen de investeringen in R&D zelfs terug. Nederland is een Innovation Follower. En dat terwijl elk bedrijf zichzelf de crisis – of de nieuwe werkelijkheid, maak uw eigen keuze – uit wil innoveren.

Het innovatieve idee van Pridea is charmant in zijn eenvoud: realiseer de ideeën van medewerkers. Deze ideeën verbeteren organisaties op verschillende niveau’s. Van praktische oplossingen die elke dag het werk plezieriger en slimmer maken, tot de gamechanger die een bedrijf eenmaal in zijn bestaan meemaakt.

Bekijk deze video, de registratie van een try-out van Mark Smidt om zijn TEDxScheveningen talk van 24 mei 2013 voor te bereiden, om in 9 minuten te zien waar de bovenstaande constatering vandaan komt. De talk geeft 4 praktische stappen waarmee continue verbeteren – en dus ook innoveren – vanuit ideeën van medewerkers mogelijk wordt.

Pridea heeft een methodiek ontwikkelt die ervoor zorgt dat bedrijven structureel goede ideeën kunnen realiseren. Onderaan zie je dat stappenmodel. Het is gebaseerd op 4 fases: verzamelen (zoals op de brainstormdag), selecteren (je kunt niet alles tegelijk), realiseren en rapporteren (het meten van resultaat zorgt voor nieuwe ideeën en nieuwe successen). In de methodiek heb ik, geel gearceerd, de Big 5 aangegeven; de 5 elementen in de methodiek die het verschil maken tussen een voornemen en het op gang brengen van continue verbeteren van binnenuit.

Pridea

 

Posted in Nationale Brainstormdag | Reageren uitgeschakeld

Circulaire Economie

Bas Luiting – Mijn inbreng, als deelnemer aan de Nationale Brainstormdag, richt zich op de Circulaire Economie; niet alleen als ondernemer (www.cleantechfactory.nl) maar ook als oprichter en initiatiefnemer van de Stichting Circulaire Economie (www.Circulaire-Economie.info).

Het samenbrengen van kennis, het delen daarvan en gezamenlijk uitdragen van dit onderwerp leidt tot verbetering van onze economie; slimmer omgaan met grondstoffen en slimmer producten ontwerpen, daar gaat het om. Onze maatschappij is op weg naar een kantel-economie waarin we straks gaan betalen voor het vruchtgebruik van producten inclusief bijbehorende service. Fabrikanten blijven eigenaar van grondstoffen en verlaten de lineaire economie.

Tevens is het belangrijk dat we in dit proces onze jonge generatie aan het woord laten; het gaat tenslotte om hun toekomst!

Posted in innovatie, Trends | Reageren uitgeschakeld